Kinderen leren creatief fotograferen met hun mobiel in de bieb
Kinderen leren creatief fotograferen met hun mobiel in de bieb Foto:

Creatief fotograferen met je mobiel

HUISSEN - Met je telefoon of tablet heb je altijd een camera bij de hand. Een tik op de knop en klaar! Maar wil je van je foto's iets bijzonders maken, dan heb je wat extra trucjes nodig. Kinderen van 10-13 jaar zijn op maandag 26 februari welkom voor een leuke workshop in Bibliotheek Huissen.

Met leuke tips, instellingen en apps maak je de mooiste plaatjes voor Snapchat of Instagram. Van een gaaf portret tot een kunstig stilleven. En waar moet je op letten wanneer je je foto online zet? Oefen samen met fotograaf Nienke Wiering.

Meld je vooraf in de bibliotheek of via huissen@obgz.nl bij Bibliotheek Huissen op maandag 26 februari van 15.30-17.30 uur. Prijs: 2,50 euro
Leeftijd: 10-13 jaar. Zelf meenemen: smartphone of tablet.

Training Zorg in Balans

LINGEWAARD - Mantelzorg overkomt je, daar kies je niet voor. Dat er heel wat bij komt kijken spreekt voor zich, maar hoe zorg je dat je jezelf niet voorbij loopt? Welke praktische problemen kunnen zich voor doen en hoe pak je dat aan? Wanneer doe je het goed voor de ander, maar ook voor jezelf? Met welke gevoelens kun je te maken krijgen en hoe leer je daarmee omgaan?

Stichting Welzijn Lingewaard organiseert daarom in samenwerking met Zinzia Zorgroep speciaal voor mantelzorgers de training 'Zorg in Balans'. Deze training geeft je inzicht in je eigen situatie en de mantelzorgtaken die je hebt. Het kan je helpen om soms moeilijke keuzes te maken. Bovendien kan het je erg steunen als je herkenbare situaties of gevoelens hoort van andere deelnemers. Mensen die eerder aan de training hebben deelgenomen, geven aan dat ze zich gehoord en gesterkt voelen na het volgen van de training. Hierdoor kunnen ze de balans beter op orde houden tussen hun taak als mantelzorger en beter voor zichzelf zorgen.

Data: donderdag 22 maart, 5 april, 19 april en 17 mei van 19.30 -21.30 uur bij Stichting Welzijn Lingewaard, Cuperstraat 9, Bemmel. Cursusleiders: Monique Ritzen (mantelzorgconsulent SWL), Sjan van Goor (maatschappelijk werker van Zinzia Zorggroep). Kosten: 10,00 euro voor koffie/ thee. Aanmelden kan via mail: m.ritzen@swlingewaard.nl of via 06 22933258.