Afbeelding
Foto:

Geschiedenis Egerlanderkapel De Leemkuulers (9)

25 juni 2018 bestaat Egerlanderkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt U lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2000. Dit jaar zijn we voor de tweede keer naar Lauterbrunnen afgereisd. De heenweg verliep niet zoals verwacht. Een gsm die te laat kwam en een cruisecontrol die zijn werk niet naar behoren deed en een technisch mankement van de bus. Hierdoor kwamen we pas om 22.30 uur aan, in plaats van de geplande 18.00 uur. Al die tijd had ons eten staan pruttelen, zodat het bijna niet meer te eten was.

Op de zaterdag hebben we een uitstapje gemaakt naar de Aaherslucht, zeer indrukwekkend. 's Avonds hebben we een optreden gehad en het publiek was razend enthousiast. Op de zondag hebben we deel genomen aan het Musik Tal Treffen, met andere korpsen uit de omgeving.

Het jaarconcert, wederom een volle bak, werd goed bezocht. Ons optreden kreeg extra glans omdat we een nieuw decor hebben geplaatst. Dit decor is door enkele leden geschilderd en op 'maat' gemaakt. (Berglandschap met een alpenhut en dennenboom ervoor).

In november zijn we weer op concours gegaan in Bergeijk. Hier hebben we een geweldige eerste prijs behaald en in de bus terug hebben we dit goed gevierd.

Dit jaar weas voor het eerst dat we niet hebben opgetreden bij het carnaval gebeuren. We spelen alleen nog maar in het verzorgingshuis Liduina tijdens de mini-pronk.

Dit was het laatste jaar als zelfstandig gemeente Bemmel, vandaar dat er een 'Night of the Proms' werd georganiseerd waaraan alle muzikale verenigingen van de gemeente hebben mee gedaan.

Ook wij hebben hier ons steentje aan bijgedragen met onder andere een mooi afscheidslied van de gemeente Bemmel en vol vertrouwen in de nieuwe gemeente.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart Brunchconcert in zalencentrum De Kolk, Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro. Kaarten bestellen via info@deleemkuulers.nl of 06 51600818 of 06 48864983.

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk, Haalderen. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur. Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk, Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).