Piet Driessen leert kinderen Huissens (2016). (Foto: Jeanette Eeuwes)
Piet Driessen leert kinderen Huissens (2016). (Foto: Jeanette Eeuwes)

Piet Driessen overleden

HUISSEN - Op 17 februari is Piet Driessen, beheerder van het Stadsmuseum De Hof van Hessen, overleden. Voor de Kring en haar leden is dit een groot verlies.

Hoewel Piet zich er graag op liet voorstaan, dat hij geboren was in Doornenburg, was hij toch op de eerste plaats een markant Huissenaar. Hij was op vele terreinen actief. Van beroep was hij leraar geschiedenis. Politiek was hij in actief in de jaren ’70. Enige jaren was hij lid van Provinciale Staten van Gelderland. Maatschappelijk was hij een zeer betrokken mens. Voor zijn voetbalclub Jonge Kracht was hij tientallen jaren de sturende kracht. Meer dan een halve eeuw was hij betrokken bij het Jongerenkoor Huissen-Stad, nu het Zangkoor Exotherm. Piet was bovendien initiatiefnemer van de Huissense Boekenmarkt en bij vele Huissense activiteiten ook een enthousiasmerende spreekstalmeester.

Binnen de Historische Kring Huessen was hij actief van 1985 tot 2011. Hij zette de sectie genealogie op poten. Nadat in 1995 het museum tot stand was gekomen, wierp Piet zich op als de coördinator en de beheerder. Als zodanig ontving hij honderden gasten. Graag ontving Piet Driessen ook grote groepen scholieren in het gebouw en hij onderwees de kinderen dan in het Huissens dialect. Groepen volwassenen konden desgevraagd rekenen op een leuke rondleiding door de stad Huissen. De laatste jaren voerde Piet ook de eindredactie over het kringperiodiek Mededelingen.

Het was al enige tijd duidelijk, dat de gezondheid van Piet te wensen overliet. Toch kwam zijn overlijden nog onverwacht. Het kringbestuur leeft mee met zijn vrouw Annie en zijn (klein)kinderen.