Deelkring-Lent groeit....

LENT - De Deelkring, onderdeel van stichting t KAN, is voor veel mensen in Lent en omgeving een begrip geworden.

"Ontstaan in 2014 zijn we in 2017 enorm gegroeid in bekendheid. We mochten vele bezoekers ontvangen die bij ons goederen kwamen inleveren en halen. Want zo werkt de deelkring, je brengt wat je over hebt en je neemt mee wat je kunt gebruiken, weggooien is zonde! In principe gratis... een donatie is welkom! De spullen dienen herbruikbaar te zijn voor anderen. De Deelkring is er voor iedereen!

Ons doel is spullen een tweede kans geven, besparen op de afvalberg en stiekem ook het tegengaan van onzichtbare armoede. Daarbij staan ook ontmoeting en inspiratie centraal. De koffie staat klaar en wij staan open voor uw verhaal over bijvoorbeeld de spullen die u aanlevert. We organiseren ook gratis workshops zoals vorig jaar een djembeworkshop. Voor dit jaar deden we mee aan de ring-ringactie. Het teveel dat we overhouden verdelen we onder goede doelen zoals stichting LOT, speelstoet, straatmensen, bookcrossing, het Vrouwenhuis in Lent/Nijmegen et cetera.

Ook zijn er samenwerkingen ontstaan met andere ruil en weggeefwinkels en gelijke initiatieven in Nijmegen en omgeving. Een geslaagde samenwerking was vorig jaar met het Lingewaardse recyclestraatje en het Oranjecomité Bemmel. Dit jaar nemen wij deel aan NLdoet op 9 en 10 maart en pakken we de deelkring flink aan. Wees welkom om te helpen vanaf 10.00 uur. Neem ook eens een kijkje op onze facebookpagina deelkring-lent en website deelkringlent.wordpress.com. Tot ziens in de Deelkring, Dijkstraat 1 in Lent (geopend woensdag van 14 tot 16 uur en zaterdags van 12 tot 15 uur)."