Op deze manier kunnen we goed zien welke vogels er komen eten en drinken. (Foto: Mientje Baltussen)
Op deze manier kunnen we goed zien welke vogels er komen eten en drinken. (Foto: Mientje Baltussen) Foto: Mientje Baltussen

Samen zorgen we voor de wintervogels!

LINGEWAARD - Tijdens de koude winterse weken hebben de peuters van Jenaplan IKC Donatushof op vele manieren en heel enthousiast voor de vogels gezorgd. Door het vrieskoude weer ontstond dit thema vanzelf: wintervogels.

Want als de grond bevroren is, kunnen de vogels geen eten pikken... In ons zelf gemaakte vogelhuis kwamen de merels, roodborstjes, koolmeesjes, kauwen, duiven, vinkjes en duiven pikken van de zaadjes en het brood. De meeste peuters (her)kennen inmiddels de vogels!

"We zagen dat ook het water bevroor, dus ook daarvoor hebben we een oplossing gevonden. We timmerden stukjes ijs tussen 2 planken tot piepkleine kruimels en legden dat in een 'drinkbak'. In de snavel smelten de kruimels en is het water.

Ook zijn de peuters op bezoek geweest bij twee groepen van de basisschool, want zij waren ook aan het werken over wintervogels. Op deze manier is leren superleuk! En fijn dat de kinderen van ons Integraal Kindcentrum elkaar steeds beter leren kennen.