OBC Huissen start met kennismakingslessen techniek voor basisscholen

HUISSEN - Woensdag 21 maart kwamen de leerlingen van groep 6 en 7 van 'Het Sterrenbosch' naar OBC Huissen.

Doel van de lessen: het kennismaken met techniek. Techniek is namelijk niet (meer) weg te denken en ontwikkelt zich ook nog eens in een rap tempo. De kinderen van tegenwoordig groeien op met techniek waar, de ouderen onder ons, in onze jeugd, niet of nauwelijks van gehoord hadden.

Dennis Theunissen techniekdocent op het OBC: “Techniek is momenteel weer ‘hot’. Als OBC Huissen sluiten we hierop aan met ons talentprogramma techniek en de profielen Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) en Produceren Installeren en Energie (PIE). Voor een basisschool is het verzorgen van technieklessen een stuk ingewikkelder. Daar zou ik graag hier dan ook iets mee willen doen. We zijn daarom gestart met een pilotprogramma. Meerdere scholen uit de regio zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. In deze les (2 uur) zullen wij proberen interesse en motivatie aan te wakkeren of te vergroten voor de techniek. Het versterkt ook de samenwerking tussen primair onderwijs en voortgezet onderwijs in Huissen.”

In overleg met de basisscholen werd een keuzelijst met een aantal projecten gemaakt.
- 3D tekenen en printen (ontwerpen en printen van sleutelhanger)
- Programmeren (m.b.v. Lego)
- Textiel (etui/ovenhandschoen)
- Metaal (flesopener)
- Kunststof (bloemenvaas)
- Elektriciteit (zenuwspiraal)
De leerlingen mochten zelf kiezen aan welk project zij willen werken. Leerlingen van klas HT2A assisteren bij de lessen, zij vervullen hiermee hun maatschappelijke stage.