Leerlinge ruimt tafel af bij zorgrestaurant in Bemmel
Leerlinge ruimt tafel af bij zorgrestaurant in Bemmel Foto:

1700 werkbezoeken

op Doe Dag Betuwe On Stage

BETUWE - Onlangs gingen 850 vmbo-leerlingen uit de Betuwe op werkbezoek bij verschillende bedrijven. Het was Doe Dag van Betuwe On Stage. Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen organiseren gezamenlijk dit project.

Samenwerking. In Huissen bezochten leerlingen de Doe Dag van de bouw, georganiseerd door aannemers uit de regio in Huis Binnenveld. Op deze bouwlocatie timmerden ze een kistje, metselden de leerlingen muren en maakten ze kennis met bouw- en installatietechniek.

Verkocht. Een makelaar uit Gendt bezocht met acht leerlingen een te koop staande woning. De vraag “Wat ontbreekt in dit huis?” beantwoordden de leerlingen vlot: “een ligbad, vaatwasser en wifi”. Het viel niet op dat er geen CV was. De leerlingen taxeerden de verkoopprijs perfect.

Lekkere lunch. Bij een zorgrestaurant in Bemmel kregen de leerlingen direct een fleurige blauwe bedrijfspolo aan. Ze namen bestellingen op, ruimden tafels af en hielpen met snijden in de keuken. “Ik snap wel waarom het hier zo druk is”, reageerde een leerling bij het zien van een prachtig opgemaakt bord.

Netwerk. De leerlingen deden dit project om beroepen te leren kennen en om een persoonlijk netwerk te bouwen. Daar zijn ze zeker in geslaagd. Meerdere bedrijven lieten de organisatie na afloop weten dat ze graag in contact blijven met deze leerlingen voor toekomstige stages. Een mooi compliment voor de leerlingen en voor de mentoren en decanen die de leerlingen voorbereiden op Betuwe On Stage.