Afbeelding
Foto:

De geschiedenis van De Leemkuulers (14)

BEMMEL - 25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2005. Dankzij onze Zwitserse vriend, Bruno Stoller, hebben we dit jaar tijdens ons jaarconcert, voor het eerst kennis gemaakt met een Alphorn. Dit instrument is in Zwitserland erg bekend en Bruno wilde dit instrument aan ons en aan het publiek laten horen. Het publiek was razend enthousiast met dit optreden. Het is voor de muzikanten ook erg moeilijk om de Alphorn te moeten begeleiden. Onze dirigent raakte zo enthousiast van dit instrument, zodat hij er zelf een aangeschaft heeft. Zodoende zijn wij de enige Egerländerkapel die dit instrument heeft en beheerst. Verder hebben we dit jaar weer opgetreden tijdens carnaval voor de bejaarden in huize Sint-Luidina, de vierdaagse opgeluisterd en diverse andere optredens gedaan. Dank zij een gift van de Bemmel-Haalderenstichting zijn we in staat gesteld om draadloze microfoons aan te schaffen. Dit komt het zang geluid zeer ten goede.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 7,50 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).