Ingezonden brief

Geachte burgemeester/

beste Marianne,

Vandaag was in het nieuws dat er nog geen kandidaat-gemeenten zijn voor de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Dit vraagt om een reactie uit het land!

Waarom zou Lingewaard dit niet kunnen organiseren? Natuurlijk, normaal organiseert een grotere gemeente de intocht. Maar waarom zou Lingewaard dat niet kunnen? Er zijn genoeg vrijwilligers die onze prachtige gemeente nog meer op de landelijke kaart willen en kunnen zetten. In diverse verenigingen loopt genoeg organisatietalent rond die vanzelfsprekend een bijdrage willen leveren. Daarnaast, onze goedheiligman die aanmeert bij het Looveer? Ik zie het al helemaal voor me!

Wat levert het Lingewaard op?
• Een lange periode in de schijnwerpers wat goed is voor het toerisme.
• Een saamhorigheidsgevoel binnen de gemeente.
• Een korte termijn boost in de omzet van de lokale bedrijven.

Ik heb zo'n vermoeden dat er met de landelijke organisatie best te onderhanden valt over de kosten nu de kandidaten niet voor het oprapen liggen. Een gouden kans om er ook financieel een overzichtelijk kinderfeest van te maken.

Laten we denken in mogelijkheden i.p.v. in onmogelijkheden. De Sint op bezoek bij Kasteel Doornenburg aangezien hij vroeger contact had met Floris. Stiekem meehossende luisterpieten bij de Dweildag. Sint op de camping in Gendt om een burn-out tegen te gaan na de aanzwellende discussie over de kleur van zijn hulptroepen.

Kortom, een prachtige kans! Ik hoop dat deze oproep serieus overwogen wordt. Ik ben gaarne bereid om de handen uit de mouwen te steken en mee te denken in de organisatie.

Met dank namens de vele bewoners van Lingewaard.

Maarten Nijenhuis