Afbeelding

Kiki en Noëlle van SGS Lingewaard

door naar de halve finale NK turnen

LINGEWAARD – Op 25 maart reisde Kiki Schouten met trainer Björn Kieft en haar fanclub naar Middelburg voor de tweede kwalificatiewedstrijd van het NK 1e divisie. Zij kwam namens SGS Lingewaard uit in de categorie junioren en streed voor een plek in de halve finale.

Aan het begin van dit seizoen kampte Kiki met een achillespeesblessure waardoor zij zich niet optimaal op de kwalificatiewedstrijden kon voorbereiden. Gelukkig herstelde Kiki net op tijd en werd haar harde werken van de afgelopen periode dit weekend beloond.

Kiki turnde in Middelburg een goede kwalificatiewedstrijd. Kiki begon de wedstrijd sterk met een uitstekende brugoefening. Onderdeel balk leverde door een klein foutje een iets mindere score op maar zij maakte dit weer goed met prima scores bij de onderdelen vloer en sprong. Kiki eindigde deze meerkampwedstrijd met een elfde plaats en kwalificeerde zich hiermee voor de halve finale 1e divisie!

De week ervoor turnden de andere meiden van de A-selectie al hun kwart finale in de tweede divisie. Maud turnde prima alleen balk wilde even niet zo lukken. Guusje turnde een mooie tsukahara op de wedstrijd: gaaf! Marein liet zien dat zij zeker op dit niveau thuishoort en turnde een prachtige vloeroefening. Noëlle turnde mooi en stabiel met zelfs een anderhalve schroef, overslag strek en een hele schroef in haar vloerprogramma. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor de halve finale tweede divisie!

Afbeelding