Afbeelding
Foto:

Rinus stopt er mee!

HUISSEN - Rinus Stellaard, een icoon binnen Het Zand in Huissen, stopt op 1 april als vrijwilliger & bestuurslid van het Gemeenschapshuis.

Rinus is 42 jaar bestuurslid geweest van Stichting Gemeenschapsraad Huissen 't Zand, zoals de officiële naam van het Gemeenschapshuis is. De laatste 10 jaar is Rinus voorzitter geweest. In de 42 jaar is het Gemeenschapshuis, net als vele andere vrijwilligersorganisaties, flink veranderd. Wat is gebleven is de inzet en het doel om zonder subsidie de 'tent' draaiende te houden. Daar is hij maar wat trots op!

Veel huurders heeft Rinus zien komen en gaan. Voor al deze huurders stond Rinus klaar om hen te woord te staan, te ondersteunen of om een bericht in de plaatselijke krant te plaatsen. Enkele huurders vinden al jaren een onderkomen in het Gemeenschapshuis zoals Muziekvereniging Volharding, Peuterspeelzaal De Zandkabouter, de naailesgroepen en de balletgroep.

Tijdens zijn periode als voorzitter is de structuur van de organisatie flink gewijzigd. Waar eerder de taken vooral bij één persoon lagen, heeft Rinus voor een duidelijke taakverdeling gezorgd. Liever één extra bestuurslid, dan er één te kort was een vaak te horen uitspraak tijdens vergaderingen.

Naast bestuurder is Rinus ook bekend bij de lokale bingospelers. Jarenlang heeft Rinus bingoavonden gehouden om de kas van het Gemeenschapshuis te spekken. Op deze avonden kon hij rekenen op een vaste aanhang dames, die maar al te graag lachte om zijn, soms ondeugende, grappen. De organisatie was in zijn handen, met de ondersteuning van zijn dochter Marion. Met het houden van bingoavonden was Rinus reeds enkele jaren geleden gestopt.

Een grote verrassing was voor hem dat het Gemeenschapshuis, een aantal jaren geleden, de vrijwilligersprijs van de Gemeente Lingewaard kreeg uitgereikt. Voor Rinus een bewijs dat de inzet en aanpak van alle vrijwilligers, die betrokken zijn bij het Gemeenschapshuis wordt gewaardeerd. Ook was voor hem een grote verrassing, dat hij in 2014 een Koninklijke onderscheiding ontving.

Al met al kunnen we stellen dat Rinus zich jaren belangeloos heeft ingezet. Om Rinus te bedanken vindt er een afscheidsreceptie plaats in het Gemeenschapshuis, op zaterdag 7 april van 14.30 tot 16.30 uur.