Afbeelding
Foto:

De geschiedenis

van De Leemkuulers (15)

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2006. Dit is een rustig jaar geweest voor ons. Vijf leden hebben om privé-redenen moeten opzeggen. Gelukkig hebben we dit jaar er wel weer vier leden bij gekregen. De nieuwe leden moeten helemaal in onze stijl 'gevormd' worden en dat duurt een poosje. Zodoende hebben we verschillende aanvragen voor optredens moeten afwijzen. Ons motto is altijd geweest (en nog steeds) je garandeerd een goed optreden en als dat niet kan, dan doen we het niet. We hebben wel samen met Concordia uit Driel een nieuwjaarsconcert gegeven. Ook zijn we weer present geweest tijdens de pronkzitting in Liduina en hebben we weer tijdens de Zwitserse week gespeeld. Op 4 oktober hebben we onze voorzitter Ger een verrassingsserenade gebracht in verband met zijn pensionering. Het is fijn en leuk om iemand op deze manier te verrassen.

Bijzondere activiteiten in dit jubileum jaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Kosten 7,5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).