Afbeelding
Foto:

Kom in de Kas: kleurrijke toekomst

REGIO – De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zondag 8 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Arnhem - Nijmegen nemen twaalf bedrijven deel in Gendt en tuinbouwgebied Next Garden. Van 11.00 tot 17.00 uur openen ze hun deuren om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen.

De kassen verkennen kan dit jaar bij negen glastuinbouwbedrijven met snij-anthuriums, cactussen, perkplanten, succulenten en orchideeën. Daarnaast geeft een installatiebedrijf demonstraties van de nieuwste technieken voor de tuinbouw en kan men een kijkje nemen bij de biomassacentrale. Hier wordt gas opgewekt uit onder andere mest en gras. Dit biogas brengen ze na zuivering en droging op dezelfde kwaliteit als aardgas. Na deze bewerkingen mag het groen gas heten en is het een duurzaam alternatief voor fossiel aardgas. In het tuinbouwgebied Next Garden wordt in een gietwaterbassin het grootste drijvende zonnepark van Nederland aangelegd. De bezoekers kunnen het project bekijken en informatie krijgen over de aanleg van het zonnepark.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Langs de route staan springkussens en er zijn voldoende rustplekken met versnaperingen bij de kwekerijen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram. Meer informatie staat op www.komindekas.nl.