Vendeliers klaar voor de wedstrijd (foto: gilden Huissen)
Vendeliers klaar voor de wedstrijd (foto: gilden Huissen)

Eerste prijs jeugdvendeliers Gilden Huissen

HUISSEN - Op zondag 25 maart heeft de jeugd van het Sint-Antoniusvendel voor de eerste keer meegedaan aan het Gelders Kampioenschap indoorvendelen in Giesbeek. En gelijk met een schitterend resultaat, ze zijn eerste geworden in de jeugdafdeling.

Het jeugdvendel Sint-Antonius is speciaal opgericht voor alle jongens en meisjes tussen de 6 en 18 jaar. Vendelen is niet zomaar een vlag zwaaien, het is topsport, en best wel cool, zoals de jonge vendeliers zeggen. En dat blijkt nu wel, na flink oefenen, voor de eerste maal meedoen met Gelders kampioenschappen, en dan gelijk de eerste prijs behalen, topklasse! Wil je ook eens een andere sport beoefenen? En met de gilden mee te doen, een sport, vendelen, die al honderden jaren oud is, maar nog steeds actueel.

Kom dan maar eens mee draaien met de vaandels, de vendeliers en tamboers oefenen elke dinsdagavond in het rijnstedegebouw in de jongstraat. En de jeugdleden zouden graag wat meer jongens en meisjes erbij willen krijgen (www.gildenhuissen.nl).