Sabrina en Jumbomedewerker bij het inzamelingspunt (foto: Martin)
Sabrina en Jumbomedewerker bij het inzamelingspunt (foto: Martin)

Inzamelingsactie voor Lyme-patiënt

HUISSEN - In de Jumbo op De Zilverkamp in Huissen start op 1 april een inzamelingsactie voor Lyme-patiënt Sabrina De Bruyne. Statiegeldbonnen kunnen van 1 tot 13 april gedoneerd worden in de daarvoor bestemde bak.

Sabrina werd in 2012 ernstig ziek. Extreme uitputting had tot gevolg dat zij jaren op bed heeft moeten liggen, haar conservatoriumstudie heeft moeten afbreken, en vaak niet eens in staat was een gesprek te voeren. Gelukkig heeft zij na enkele jaren een goede arts gevonden in België. Dankzij deze behandeling begint zij nu haar leven weer op te pakken.

De behandeling wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Daarom neemt zij met haar team deel aan het landelijke sponsorevenement 'Lopen voor Lyme'. Dit evenement geeft Lyme-patiënten de kans om geld in te zamelen voor behandelingen en medicatie. De opbrengst van elk team gaat direct naar de patiënt waar het team voor loopt.

De Jumbo op De Zilverkamp in Huissen heeft de statiegeldactie voor Sabrina mogelijk gemaakt. Van 1 tot 13 april kunnen statiegeldbonnen worden gedoneerd. Wie op andere wijze dit doel wil steunen kan terecht op de teampagina: www.lopenvoorlyme.nl/team/lopen-voor-sabrina. Meer informatie over de loop staat op www.lopenvoorlyme.nl.