Pastoraal werkster Margreet Sanders opent de viering (foto: Theo Schaars)
Pastoraal werkster Margreet Sanders opent de viering (foto: Theo Schaars) Foto: Theo Schaars

Terugblik op een geslaagde dageraadsviering

ANGEREN - Het is inmiddels een mooie traditie geworden. Op eerste paasdag vieren we in alle vroegte de opstanding van Jezus. Om deze viering mee te maken moesten we wel heel vroeg opstaan, de dienst begon om 06.00, maar dit was geen probleem voor de ruim vijftig aanwezigen.

Speciaal voor deze viering was de kerk aan de binnenzijde sfeervol verlicht, het was lekker warm en de sfeer was heerlijk ontspannen. Rene Borgers was voor even terug in zijn geboorteplaats om de viering muzikaal te omlijsten. Aan de hand van beelden, muziek en een spel waarbij we moesten nadenken over bepaalde keuzes die we moeten maken in ons leven, herdachten we de laatste uren van het leven van Jezus.

Ook was er een creatieve opdracht waarbij we zelf een kruisje mochten versieren, dit leverde mooie creaties op. Nadat we een kruis in het vuur verbrand hadden, gingen we rond 07.00 uur de dijk op waar de zon ons helaas in de steek liet. Gelukkig hadden we foto`s van vorig jaar nog.
Terug bij de kerk mocht iedereen een kaarsje aansteken aan de paaskaars, en brachten we het licht van Christus mee de kerk in.
Na een korte afsluitende viering was er een gezellig ontbijt. Een goed begin van eerste paasdag. "We mogen terugzien op een inspirerende viering.”