(foto: Fotografienne)
(foto: Fotografienne)

Start Galm-project

LINGEWAARD - Op zaterdag 12 mei gaat het Galm-project in Bemmel van start. GALM (Groninger Actief Leven Model) start onder begeleiding van gemeente Lingewaard, KBO Bemmel - Doornenburg en Stichting Welzijn Lingewaard met een fitheidstest voor de doelgroep van 50 tot en met 65 jaar.

Alle inwoners van 50 tot en met 65 jaar uit Bemmel ontvangen rond de datum van 16 april een brief thuis. Deze brief geeft uitleg over het project Galm. Degenen die niet (meer) regelmatig lichamelijk actief zijn, maar dit wel graag willen worden, worden uitgenodigd om zich in te schrijven voor Galm. Door deel te nemen aan Galm verbetert structureel de motorische fitheid en gezondheid van de potentiële deelnemers.

De eerste Galm-activiteit is een fitheidstest van ongeveer 1,5 uur. Deze test vindt plaats op 12 mei in sporthal De Bongerd in Bemmel (inschrijven is noodzakelijk). Aan de hand van enkele eenvoudige oefeningen wordt de algehele fitheid gemeten. Na de fitheidstest volgt een introductieprogramma van twaalf weken voor de potentiële deelnemers. Dit programma bestaat uit een divers beweegprogramma. Na het introductieprogramma kunnen de potentiële deelnemers kiezen voor een vervolgprogramma. Onder leiding van dezelfde docent en met dezelfde groep gaan de deelnemers verder met bewegen. Galm draait niet alleen om de gezondheid. Het is vooral een sociale activiteit waarbij ontmoeting en gezelligheid centraal staat. Daarnaast wordt gewerkt aan de gezondheid.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met SWL Meldpunt, telefoonnummer 088 2552555 of via e-mail meldpunt@swlingewaard.nl.