'Spinoza ontmoet Kunst'. . .

in Huissen

HUISSEN - Beleef een inspirerende themamiddag in de sfeervolle Zandse Kerk aan de Van Wijkstraat 33 in Huissen op zondag 22 april om 14.30 uur.

Spinoza kundige Rikus Koops uit Deventer gaat op deze middag de dialoog aan met beeldend kunstenaar Rob Sweere uit Arnhem. Aan de hand van teksten van Spinoza en beeldmateriaal van Rob Sweere wordt men meegenomen op een reis langs denkbeelden en beelden. Zo kunt u ontdekken waarin de filosofie verschilt van de beeldende kunst of er juist aansluiting bij vindt. Op deze eigentijdse manier wordt er invulling gegeven aan zingeven en ontmoeten, refererend aan de oorspronkelijke functie van deze voormalige katholieke kerk.

Dit initiatief van beeldend kunstenaars Fons Snelder en Monique Cornielje, in samenwerking met stichting De Zandse Kerk, wil hiermee bijdragen aan het behoud van de verdieping in de samenleving en van de mogelijkheid om te ontmoeten in De Zandse Kerk. Doordat het vooral ook een ontmoeting wordt van het publiek met de disciplines kunst en filosofie, belooft het een bijzonder interessante middag te worden.

Na de presentaties wordt een ieder uitgenodigd om hierover in groepjes verder te praten. De sprekers zijn daarbij aanwezig en begeleiden deze gesprekken persoonlijk. De middag wordt rond 17.15 uur afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer informatie is te verkrijgen via de website van stichting De Zandse Kerk (www.zandsekerk.nl), over Rikus Koops (www.overspinoza.nl) en over Rob Sweere (www.robsweere.com). Gevraagd wordt zich vroegtijdig aan te melden per mail via info@zandsekerk.nl of telefonisch via 06 1480399.