Afbeelding
Foto:

Grenzenloos geloven

HUISSEN - De kerk van Christus kent geen grenzen. De protestantse gemeente in Huissen staat open voor allen, ongeacht overtuiging en achtergrond. Een uitgestoken hand mag vastgepakt worden zonder vragen. In het vertrouwen van aandacht zonder grenzen.

Een van deze uitgestoken handen is de jaarlijkse ontvangst van theologische studenten, komend uit verschillende delen van de wereld, van China tot Afrika en Zuid-Amerika. Zij verblijven voor twee maanden in ons land en bezoeken in deze periode in de weekeinden ook kerkelijke gemeentes. In het jaar 2009 ontving onze gemeente een Cubaanse predikant in opleiding. Met hem bestaat nog altijd een intensief contact. Hij werkt in het havenkwartier van een van de Cubaanse havensteden. Hij probeert in zijn werk (groot)ouders mogelijkheden te geven om hun (klein)kinderen binnen hun gemeenschap nieuwe hoop en kracht te geven. De leef- en woonomstandigheden in deze wijk staan in een scherp contrast met de aangename resorts die ook in Cuba te vinden zijn. De afstand tussen Huissen en Cuba wordt overbrugd door direct contact via e-mail en door gebed. Waar mogelijk reiken wij hem (financiƫle) ondersteuning voor een vruchtbare voortzetting van het werk in zijn gemeente en een zichtbare verbetering van de leefomstandigheden in zijn wijk (Jan J. Rietveld, diaken).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 15 april 10.00 uur, voorganger ds. Matthijs Glastra. U bent van harte welkom tijdens onze erediensten. Dat geldt ook voor de vrijdagmiddaginloop van 14-16 uur in ons kerkgebouw, Raadhuisplein 35.