alle examenkandidaten P.I.E. en B.W.I.  Overbetuwe College Huissen (foto: Koos Rentzing)
alle examenkandidaten P.I.E. en B.W.I. Overbetuwe College Huissen (foto: Koos Rentzing) Foto: Koos Rentzing

Techniek heeft de toekomst, ook op OBC Huissen!

HUISSEN - De C.S.P.E.'s, oftewel de Centraal Schriftelijke Praktijk Examens zijn afgelopen dinsdag weer van start gegaan in Nederland. Liefst 109.000 VMBO-leerlingen zijn dit schooljaar weer begonnen aan hun praktijkexamen. Zo ook onze P.I.E. en B.W.I. leerlingen. Geen examen van 120 minuten. Nee, examens voor Pro’s van liefst 900 minuten per profiel. Het echte werk dus. Laten zien wat je in vier jaar onderwijs geleerd hebt op het Over Betuwe College Huissen.

Het profiel P.I.E. staat voor Produceren Installeren en Energie en de afkorting van het profiel B.W.I. staat voor Bouwen Wonen Interieur. Twee technische vakrichtingen die alweer door de bedrijven in de regio gebeld worden. “Heb je nog een leerling voor me” is dan de vraag. Al onze leerlingen hebben inmiddels hun nieuwe plaatsje gevonden en hun keuze gemaakt voor een passende voortzetting van hun studie op de ROC’s. Maar voor het zover is eerst de examens dus.

Veel van onze leerlingen gaan hun weg vinden in de wereld van de techniek. Leerlingen die hard nodig zijn om uiteindelijk de verbouwing bij je thuis te komen doen, je CV komen installeren/ repareren. Je auto repareren. De elektrische installatie bij je thuis maken. Vakmensen. Toppers dus!