Ontmoeten in de Ouwe Bieb

DOORNENBURG - Begin maart is door Provincie Gelderland subsidie toegewezen voor het project 'Ontmoeten in de Ouwe Bieb'. Dit project heeft tot doel om verschillende bevolkingsgroepen, jong en oud, meer samen te laten ondernemen.

Dankzij de succesvolle inspanning van de dorpscontactpersonen Geert Claassen en Eveline Claassen is er bestemming gevonden voor het gebouw van de voormalige bibliotheek aan de Blauwe Hoek en is er in Doornenburg opnieuw een hoofdstuk toegevoegd aan de inmiddels indrukwekkende lijst van initiatieven gericht op de verbetering van de leefbaarheid en de sociale samenhang.

Met het nieuwe project wordt invulling gegeven aan de uit onderzoeken naar voren komende behoefte aan gezamenlijke activiteiten en zinvolle dagbesteding voor bewoners uit Doornenburg. In de 'Ouwe Bieb' wordt de mogelijkheid geboden om wekelijks een breed scala aan activiteiten uit te voeren waaronder handwerken, houtbewerken, techniek en automatisering maar ook aan gezamenlijk koken. Hierbij zullen ook de leerlingen van IKC De Doornick worden betrokken.

Begin dit jaar heeft Wim Tuit bij Stichting Leefbaar Doornenburg de voorzittershamer overgenomen van Anouk Polman (die tijdelijk het voorzitterschap waarnam). Wim komt als opvolger van Will Volleberg en het huidige bestuur dankt Will nogmaals voor zijn inzet voor de stichting. Daarnaast heeft de stichting afscheid genomen van Diny Selman als bestuurslid. Het bestuur dankte haar voor haar waardevolle inzet voor de stichting. Inmiddels hheeft de stichting Diana Niels mogen verwelkomen als nieuw bestuurslid.