Winares met de jury en de winnende foto
Winares met de jury en de winnende foto Foto:

Lysan van Arkel wint 'Perfecte plaatje'

DOORNENBURG - Tijdens de expositie van de deelnemers van fotoworkshop ‘het Perfecte Plaatje’ werd Lysan van Arkel uit Zoelen de winnares van de allereerste Perfecte-Plaatje-Trofee.

Voor de pop-up expositie, die alleen zaterdagmiddag in het ontmoetingscentrum werd gehouden, waren alle deelnemers van de drie fotoworkshops samengekomen om hun eindopdracht te presenteren. Daarnaast werd er werk getoond van alle opdrachten die ze de afgelopen weken hebben gemaakt.
De jury, bestaande uit docent Kees Stoffels, enkele regionale fotografen van naam en het Doornenburgse schutterskoningspaar, hadden het niet makkelijk om een goede winnaar te vinden. Het onderwerp ‘Dieren’ was door alle deelnemers deskundig opgepakt en de kwaliteit van alle ingezonden stukken was erg hoog.

Uiteindelijk kwam er witte rook en reikte organisatrice Wendy van Geelen de trofee uit aan winnares Lysan van Arkel. Haar foto – een groepje herten – werd gemaakt in de omgeving van Amsterdam. Eén van de deelnemers reageerde over de workshops gekscherend naar de docent: “En bedankt, ik heb er weer een verslaving bij gekregen.“ Gezien de enthousiaste reacties van deelnemers en vooral publiek is het aannemelijk dat er weer een nieuwe editie van ‘het perfecte plaatje’ na de zomer gaat plaatsvinden.