Aandacht voor stille rampen op OBC Bemmel

BEMMEL - Chandran, een jongen van 17 uit Nepal, is sinds zijn geboorte lichamelijk en verstandelijk gehandicapt. Zijn benen zijn verlamd en hij heeft vaak last van woedeaanvallen, zonder hulpmiddelen kan hij amper tien meter van zijn huis vandaan komen. Hij krijgt geen kans om naar school te gaan en wordt voor de veiligheid van anderen in een kooi opgesloten.

Er zijn verschillende oorzaken voor de handicap die veel kinderen in ontwikkelingslanden oplopen. Zo worden ze veroorzaakt door ondervoeding, oorlogen, slechte gezondheidszorg en slechte werk- en leefomstandigheden. Vaak zijn er geen hulpmiddelen en worden de gehandicapte kinderen verstoten door hun eigen familie. Chandran is zeker niet de enige die door zijn handicap gediscrimineerd wordt en niet naar school kan.

Tijdens de activiteitenweek in april op het Overbetuwe College in Bemmel, heeft de organisatie Cross your borders een project verzorgd om alle leerlingen van 4VWO bewust te maken van stille rampen. In viertallen hebben de leerlingen een stille ramp gekozen en daar een campagne voor opgezet.

"Wij, Anouk Rossen, Lisanne Buurman, Sigrid Zweers en Britt Lammers hebben een campagne opgezet om gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden onder de aandacht te brengen. Dit hebben we gedaan door het maken en ophangen van flyers, interviews en het plaatsen van dit artikel in deze krant.Door veel mensen meer bewust te maken van deze stille ramp komen er hopelijk meer mensen in actie voor deze kinderen waardoor ook zij een goede toekomst tegemoet gaan. Want dit moet stoppen!"