Afbeelding
Foto:

T.C. Bemmel wint in Den Bosch na thriller

BEMMEL - De eerste bal werd zondag om 10.15 geslagen en de laatste bal om 22.15. In liefst zes van de acht partijen was een derde set nodig om de beslissing te brengen. Deze factoren zorgden voor een ware thriller in Den Bosch, waarin Bemmel 1 uiteindelijk met 3-5 Pettelaer uit Den Bosch versloeg.

Na de singels zag het er niet naar uit dat Bemmel met de volle winst naar huis zou gaan. Lonneke Muhlhaus verloor na 3,5 uur in de tiebreak van de derde set. Jill Jansen verloor ook haar singel en Joost Geurts verloor eveneens in drie sets. Luuk Kool zette het eerste Bemmelse punt op het scorebord en won in twee sets.

Na de 3-1 voorsprong voor Pettelaer rechtten de Bemmelse tennissers de rug en wonnen ze alle dubbelwedstrijden. Eerst was het de beurt aan Hilde ten Wolde en Jill Jansen, die net als vorige week specialisten bleken in de beslissende supertiebreak. Boy van Barneveld en Luuk Kool volgden dit goede voorbeeld in de herendubbel. Absolute hoogtepunt van deze zenuwslopende competitiedag was de 15-13 overwinning in de supertiebreak voor Hilde ten Wolde en Joost Geurts. Zij overleefden drie matchpoints en brachten Bemmel daarmee op een 3-4 voorsprong. Boy van Barneveld en Lonneke Muhlhaus tekenden voor het slotstuk: zij bleken koelbloediger dan de tegenstander en wonnen in de beslissende supertiebreak.

Na twee ronden is Bemmel nog ongeslagen. Zondag 22-4 komt B.L.T.V uit Breda op bezoek.

Bemmel 2 blijft aan kop in derde klasse na 6-2 winst.

Bemmel 3 speelt gelijk tegen Uithof 4-4.