SWL Mantelzorg steunpunt zoekt vrijwilligers

voor activiteit in Huissen

HUISSEN - Samen met mantelzorgers en lokale organisaties start het steunpunt mantelzorg van Stichting Welzijn Lingewaard vanaf augustus een wekelijkse middagactiviteit voor mensen die te maken krijgen met geheugenproblemen in het Dominicanenklooster in Huissen.

Op dit moment organiseert SWL samen met vrijwilligers een soortgelijke activiteit in Bemmel. Daar wordt naar alle tevredenheid gebruik van gemaakt en de activiteit voorziet duidelijk in een behoefte. Partners en familieleden die zorgen voor iemand met geheugenproblemen en in Huissen wonen, hebben aangegeven dat zo’n voorziening in Huissen zeer welkom zou zijn.

Uitgangspunt voor de activiteit is; wat mensen nog wel kunnen en wat ze leuk vinden om te doen. Zich nuttig voelen, erbij horen, elkaar ontmoeten en samen bezig zijn, is belangrijk voor deze groep mensen. Voor mantelzorgers geeft deze activiteit de mogelijkheid om even een moment voor zichzelf te hebben.

"Heb je affiniteit met de doelgroep, ben je creatief en geduldig, kan je goed luisteren, heb je oog voor mensen en ben je op maandagmiddag beschikbaar? Dan ben jij misschien de nieuwe vrijwilliger die we zoeken!"