Een deel van het terrein wordt door de gemeente gebruikt als opslag (foto Sjaak Veldkamp)
Een deel van het terrein wordt door de gemeente gebruikt als opslag (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Mogelijke koper voor

deel van locatie Muijland

ANGEREN - De gemeente heeft planen om een begin te maken voor een nieuwe toekomst van de locatie Muijland in Angeren. Sanering en verkoop van een deel van gemeentelijke grond staan op de rol. Lingewaard legt er voorlopig ruim vier ton op toe. De gemeente is in gesprek met een potentiële koper. Hierdoor kan de gemeente een woelige periode afsluiten. De besluitvorming om als college verder te kunnen onderhandelen, ligt bij de gemeenteraad.

Muijland had een cruciale rol bij het vervullen van diep gewortelde wensen van Angeren. Grootschalige woningbouw en een nieuw sportcomplex. Na de gemeentelijke herindeling kwam sportcomplex De Poel meer en meer in beeld voor woningbouw. In 2010 besloot Lingewaard zelfs de locatie Muijland aan te kopen voor aanleg van een nieuw sportterrein. De voorgenomen verhuizing liep drie jaar later na het nodige geharrewar stuk. Woningbouw op De Poel liep spaak. De politiek trok daarom de stekker er uit om een sportcomplex aan te leggen.

Tot vorig jaar werd de grond verpacht. De gemeente heeft geen alternatieve bestemming. Een deel van het terrein wordt door de buitendienst gebruikt als opslag voor onder meer straatmateriaal. De gebouwen worden niet meer gebruikt en zijn deels onveilig verklaard. Bovendien is twee jaar geleden uit onderzoek gebleken dat enkele gebouwen van vóór 2014 wettelijk aan de beurt zijn voor asbestsanering. Ook de grond kan mogelijk vervuild zijn. De koper, die sanering voor zijn rekening neemt, is op de hoogte. Maar dat is zeer waarschijnlijk niet alles. "In het overige deel bestaat het vermoeden dat er nog meer verontreinigingen zitten die, afhankelijk van de toekomstige bestemming, gesaneerd moet worden."

Wie de mogelijke koper is, wat die er mee gaat doen en over welk bedrag het gaat is niet openbaar. De raad is hierover vertrouwelijk geïnformeerd. Donderdag 17 mei staat de verkoop op de agenda van de Politieke Avond.