Teejaater PAN en Het Nieuw Betuws Kamerkoor repeteren voor 'Manneneiland' (foto: Piet van der Horst)
Teejaater PAN en Het Nieuw Betuws Kamerkoor repeteren voor 'Manneneiland' (foto: Piet van der Horst) Foto: Piet van der Horst

De kaartverkoop is gestart!

Teejaater PAN en Het Nieuw Betuws Kamerkoor spelen 'Manneneiland'

BEMMEL - Op 25 en 26 mei en 1 en 2 juni speelt Teejaater PAN samen met Het Nieuw Betuws Kamerkoor de voorstelling ‘Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit’. Een bijzondere theatervoorstelling in de theaterkerk van Bemmel over een stuk historie van Bemmel en de regio daaromheen. Uniek. Dit mag je niet missen.

De oorlog, onderduikers, evacuatie, het ontstaan van het Manneneiland en andere gebeurtenissen over de ontwikkeling van Bemmel in de afgelopen 75 jaar komen aan bod. Vanaf 1941 toen burgemeester Van Elk en dierenarts Van den Born een aantal vaderlandslievende mannen bij elkaar bracht voor verzetsacties. In het onderduikadres Arie Costerman, praat Arie met burgemeester Van Elk, veilingmeester Evers en voorzitter Jan. Geluid van granaatinslagen op de achtergrond. Gevolgd door recentere ontwikkelingen. Mannen en vrouwen in regenjassen op het toneel. In Huissen en Gendt noemen ze hen ook wel het kwartjesvolk. De ritselaar. U herkent hem vast. Beelden van hoe Bemmel verandert van een boerendorp in een gemeente met veel nieuwbouw.

De theatervoorstelling is een initiatief van Sociëteit `het Manneneiland`. Naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de sociëteit is het plan opgevat om een theaterstuk te laten opvoeren dat, met een knipoog, maar wel historisch verantwoord, een terugblik werpt op die 75 jaar.

De kaartverkoop is gestart. Kaarten kunnen gereserveerd worden op www.teejaaterpan.nl en zijn te koop bij boekhandel De Toren van Bemmel.