Afbeelding
Foto:

IJsheiligen zijn voorbij dus kom,

zomerbloeiers halen bij Jos Mom!

HUISSEN – Het spreekwoord: 'Het kan vriezen tot in mei, tot de IJsheiligen zijn voorbij' zegt ons dat na 15 mei de kans op vorst nog maar klein is en we buiten weer perkgoed in potten, borders of in de volle grond kunnen plaatsen. Deze week is dus het perfecte moment om bij Bloemenkwekerij Jos Mom iets fleurigs te gaan uitzoeken.

Bij Jos Mom geldt voor alle perkplanten, (hang)geraniums, balkon- en terrasplanten: 10 + 2 gratis! Jos: 'Vooral de geraniums met tweekleurige bloemen en de dubbelbloemige geraniums vallen erg in de smaak'. Dat de geranium een ouderwets imago had, is allang verleden tijd. Deze sterke zomerbloeier wordt steeds vaker in bloembakken gecombineerd met andere zomerbloeiers zoals de Verbena, de Lobelia en de Petunia. Zo'n combinatie maakt de geranium ineens 'hipper'. Dat wordt tot ver in het najaar genieten van een rijke bloemenzee! Jos kweekt de planten zelf. Ze zijn sterk en geven veel bloemen. Zoon Michel: 'Mijn vader kweekt gewoon nooit iets wat hij zelf niet mooi vindt. En dat geldt ook voor de potten met (hang)planten die mijn vader opmaakt; altijd de mooiste kleurcombinaties bij elkaar en altijd in een grote pot.' Jos knikt en voegt er aan toe: 'In een grote pot kan vocht en voeding beter worden vastgehouden dan in een kleine pot en de plant kan dan goed groeien.' Kwaliteit, daar staat Jos bekend om.

Nog tot en met juni is Bloemenkwekerij Jos Mom iedere dag, ook op zon- en feestdagen, geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Wees welkom aan de Papestraat 4A in Huissen en zet gezellig de bloemetjes weer buiten! (www.bloemenkwekerij-josmom.nl)