Afbeelding
Foto:

Jubileum De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt U lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2011. Dit jaar is een donker jaar geweest voor ons. In februari is, na een lang ziekbed, Liesbeth van Gelder overleden. Zij is 17 jaar een goed en trouw lid van onze club geweest. Liesbeth speelde op de bariton. Veel hebben we gelachen met haar en zo klein als ze was, ze was niet op haar mondje gevallen. Als iemand een 'kat' maakte, was haar antwoord bijna altijd 'ïk vind jou ook lief'. In crematorium te Beuningen hebben we Liesbeth de laatste eer bewezen met haar favoriete nummers Ein schones fleckchen Erde en met die kleine Bergkirche.

Op 14 juni hebben we onze dirigent, Henry Meier, een serenade gebracht omdat hij op die datum al 15 (vijftien) jaar onze kapelmeester is. Hij is nog steeds onze dirigent dus in 2021 hopen wij zijn vijfentwintigjarig jubileum te vieren (volgens ons is het een unicum dat een dirigent zo lang bij een vereniging voor de club staat).

In september hebben we ons jaarconcert gegeven in het Wapen van Bemmel. De zaal gaat dicht en zou gesloopt worden. Door de economische crisis staat de zaal er nog steeds. Gelukkig hebben we een goed alternatief kunnen vinden in zalencentrum De Kolk in Haalderen.

We hebben dit jaar ook een nieuw decor kunnen kopen. De opbouw van het oude decor duurde drie uur met zes personen. Het nieuwe decor is met vier personen in tien minuten op te zetten.

Bijzondere activiteiten in dit jubileum jaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur, gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur; kosten 7,50 euro Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).