Jongeren horen erbij in Angeren

ANGEREN - Een veel gehoorde klacht binnen de kleine kernen is dat er niks te doen is. Vooral sommige jongeren die zich niet laten binden door sportvereniging, muziekvereniging of anderszins. Enkele lokale organisaties uit Angeren hebben een projectsubsidie aangevraagd bij de Provincie Gelderland.

Een van de projecten, dat gesubsidieerd is heet 'jong in de buurt'. De bedoeling van dit project is dat er in overleg met de lokale jeugd bekeken wordt waaraan behoefte is. Op gezette tijden bruist het in Angeren tijdens dorpsevenementen. Helaas voor een bepaalde categorie sluit dit niet of nauwelijks aan. De jeugd tussen de veertien en achttien jaar is soms te klein of juist te groot; Een biertje kan niet, maar van een luchtkussen springen tijdens Koningsdag worden ze ook niet vrolijk.

Om nu iets voor deze categorie iets te organiseren, gaat niet werken. De jeugd is zelf aan zet. Enkele volwassenen, die betrokken waren bij de subsidieaanvraag, nodigen hierbij alle jongeren van Angeren tussen de veertien en achttien jaar uit voor een pizza-overleg. Naast dat er een, stuk, pizza gegeten kan worden, wordt er ook gevraagd wat ze in Angeren missen en wie er mee wil helpen een en ander voor hunzelf en leeftijdsgenoten geregeld te krijgen. Aansluiting bij hetgeen er in Angeren al is, is een uitgangspunt. Op deze manier wordt geprobeerd de jeugd volwaardig onderdeel van Angeren te laten zijn.Het pizza-overleg is gratis en vindt plaats op vrijdag 1 juni van 18.00 tot 20.00 uur in het Dorpshuis van Angeren. In verband met het aantal te bestellen pizza’s is het noodzakelijk om van te voren op te geven. App of bel naar 06 20601157 (Marcelino).