Perceelsnamen Angeren 1800 (afbeelding: R. Melchels)
Perceelsnamen Angeren 1800 (afbeelding: R. Melchels)

Lezing toponomie bij

Historische Kring Angeren

ANGEREN - Wil je weten waar de naam 'Kniewilligen Dries' vandaan komt? Waarom heet dat stuk land zo? Op dinsdag 22 mei houdt de Historische Kring haar avond met lezing in het Dorpshuis. De zaal is open om half acht. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot maximaal 22.00 uur.

Op 22 mei zal niemand minder dan Robert Melchels dergelijke vragen uit de doeken doen en toelichten. Robert, die zich al vanaf zijn jeugdjaren bezig houdt met de Angerense geschiedenis, is als geen ander gespecialiseerd in de toponomie van Angerense akker-, veld- en perceelsnamen. Zie ook zijn tekening van Angeren rond 1800.

"Als jezelf een naam hebt waarvan je het ‘waarom’ wilt weten, neem het gerust mee naar de lezingenavond en stel hem aan Robert. Tijdens de lezing of zeker daarna zal hij zijn antwoord geven. Nieuwsgierig naar het waarom van namen van Angerense akkers? Kom dan naar de lezing van Robert."

In het tweede deel van de avond neemt Hennie Helsen ons mee aan de hand van vertelsels en of gedichten. In het dialect brengt Hennie ze ‘ter lering ende vermaeck’. Ongetwijfeld zullen ze de nodige glimlachjes opwekken.

Lezing bij Historische Kring Angeren op 22 mei in het Dorpshuis van 20.00 tot 22.00 uur. Zaal open om half acht; de toegang is gratis.

L. Joosten wint wedvlucht vanaf Tienen

LINGEWAARD - Op zaterdag 21 april werd er een vlucht gelost in Tienen over een afstand van 144 km.

Ze werden om 13.00 uur gelost. Om 14.55 uur arriveerde bij L. Joosten als eerste een duif. 2e. C. Neijenhuis, 3e. C. Vermeulen, 4e. H. Hegeman, 5e. Comb. v. Ingen & Zn. 6e. E. v. Aalten, 7e. T. Sas, 8e. Comb. Kiezenberg, 9e. P.J.H. v. Ooijen.