Impressie van dynamictennis (foto: G.Vink)
Impressie van dynamictennis (foto: G.Vink)

Dynamictennisvereniging Gendt

timmert aan de weg

GENDT - Old Dutch Gendt -onderdeel van het SWOG- wil met een posteractie uit de anonimiteit treden en op deze manier het dynamictennis onder de aandacht brengen met als doel mensen te interesseren om kennis te komen maken met deze bijzonder leuke sport.

"Wij danken de winkeliers in Lingewaard en met name Gendt dat ze genegen zijn geweest om deze posters in hun zaak op te hangen." Op 12 mei tijdens het Galmproject in De Bongerd in Bemmel heeft men ook kennis kunnen maken met dynamictennis. Spelers en speelsters van de vereniging Old Dutch uit Gendt gaven hier demonstraties en nodigden deelnemers aan fitheidstest uit om hier een balletje mee te komen slaan, waardoor ze ontdekten wat voor een leuke sport dit is.

Dynamictennis lijkt veel op tennis maar wordt op een veel kleiner veld gespeeld. Het veld heeft de afmetingen van een badmintonveld, hierop staat een net dat even hoog is als bij normaal tennis. Omdat de deelnemers kort bij elkaar staan wordt er gespeeld met een softbal om te voorkomen dat men elkaar verwondt. Men speelt met een kort lichtgewichtracket, zodat blessures als tennisarm en schouderklachten weinig of niet voorkomen.

Kom op een dinsdag- of donderdagmiddag in sporthal Walburgen van Gendt eens kijken. We spelen van 15.00 tot 16.30 uur. Potentiƫle nieuwe leden mogen vier keer gratis meespelen en daarna beslissen of ze lid willen worden.

Omdat het een sport is voor alle leeftijden willen we bij voldoende deelname voor de werkenden en studerenden de zaal op een avond gaan huren, zodat deze groep zich ook bij de dynamictennisvereniging kunnen aansluiten.