het bevrijdingsvuur wordt overhandigd door de voorzitter van St.deBOL aan Wethouder Theo Peren
het bevrijdingsvuur wordt overhandigd door de voorzitter van St.deBOL aan Wethouder Theo Peren

Herdenken en vieren 4 en 5 mei in Bemmel

BEMMEL - De Dodenherdenkingsbijeenkomst in Bemmel was dit jaar op 4 mei weer in de Theaterkerk. Met mooie woorden van Pastoor Peters en Wethouder Peren, een ontroerend verhaal van veteraan Eef Damen, de ervaring van Tim Bulters, namens de kinderen van de Tuin van de Vrijheid en de muziek van Harmonie UDI werd deze bijeenkomst bijzonder!

In alle rust en met veel aandacht volgden ruim tweehonderd mensen deze herdenking. Daarna ging men in stille tocht naar het Oorlogsmonument waar de namen van de gevallenen in Bemmel en Ressen tijdens WO2 werden voorgelezen en kaarsen werden aangestoken. Na de twee minuten stilte werden er bloemen neergelegd bij de monumenten.

Op 5 mei haalden ruim zestig Bol-wandelaars het bevrijdingsvuur op in Huissen, na acht kilometer werd er bij de Mariakapel op De Heuvel een korte plechtigheid gehouden met zang van het Gadoko koor en werden er bloemen neergelegd bij het Mariabeeld. Na de lunchpauze liepen werden nog drie kilometer gelopen naar Bemmel, waar wethouder Peren het vuur in ontvangst nam en het in de Tuin van de Vrijheid plaatste.

Het bestuur van stichting deBol kijkt terug op twee sfeervolle dagen. "Met dank aan het Oranjecomité Bemmel/Ressen, drumfanfare Eska, Stichting Stinase Huissen, harmonie UDI en alle medewerkers aan de herdenkingsbijeenkomst, alle wandelaars en natuurlijk ook aan mevrouw Vermeulen, bij wie we weer te gast mochten zijn om de lunch te verzorgen." Foto’s/informatie: www.debolbemmel.nl.