Centrum Elst maakt zich op

voor feestje van het jaar

ELST – Het is bijna weer zover. Traditioneel op tweede pinksterdag (maandag 21 mei) verandert het centrum van Elst in een supergezellige mensenmassa van ongeveer 40.000 bezoekers die Elst op Stelten bezoeken.

De 250 marktkramen en de kramen van de Elster ondernemers die meedoen aan de bijzonder gezellige braderie strekken zich uit over alle winkelstraten van het centrum zoals de Halve Morgen, Willemsstraat, Smidsstraat, Werenfriedplein, Valburgseweg, Kleine Molenstraat en natuurlijk de Dorpsstraat inclusief Plein en Dillenburg. Elst op Stelten begint om 11.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

Voor de allerkleinsten ontbreken de draaimolen en de springkussens (bij het Ploegje in de Willemsstraat en in de Kleine Molenstraat) natuurlijk niet. En dat geldt natuurlijk ook voor de kinderboerderij op de hoek van de Halve Morgen en de Dorpsstraat. Opeldealer Broekhuis Elst en Lexusdealer Louwman Arnhem vinden ook een plaatsje op de markt. Voor de Grote Kerk zijn de houtcarvers weer te vinden, terwijl voor de RK Kerk ponyritjes gemaakt kunnen worden bij de Elster Pony Club.

Op Plein, voor het gemeentehuis, staat de bungeetrampoline en verzorgt het jubilerende PWA een Duitse middag. Hobma Modelbouw is te vinden in de Kleine Molenstraat, terwijl GV Elistha demonstraties op de Valburgseweg ter hoogte van Dries & Co verzorgt. Het Werenfriedplein wordt opnieuw door café Bij Tante en Mitra Elst omgetoverd tot een speciaalbierenplein waar ook de klimrots een plaats krijgt. Daarnaast is er live muziek op het podium van het Werenfriedplein. Op de podia bij Snelders Sport, op de hoek van de Valburgseweg/van Hogendorpstraat en op de hoek Smidsstraat/Willemsstraat wordt de muziek door dj-s verzorgd.

Elst Op Stelten is per openbaar vervoer goed bereikbaar. Het NS station is op 5 minuten loopafstand van de ingang van de markt. Op de Rijksweg stoppen diverse buslijnen. Wie op de fiets komt kan deze bewaakt stallen in de stallingen voor de Grote Kerk en ter hoogte van de ING Bank bemand worden door jeugdspelers van Spero. Parkeren kan op het Europaplein, het Land van Tap (150 plaatsen) en in de P&R Parkeergarage nabij het NS station waar gratis plaats is voor 600 auto's. Meer informatie over Elst op Stelten staat op www.elstopstelten.nl.