Afbeelding
Foto:

Avondwandelvierdaagse in Gendt

GENDT - Afgelopen week hebben de inwoners van Gendt en Doornenburg het programmaboekje weer mogen ontvangen van de achtste editie van de Avondwandel-4-daagse voor de schooljeugd. Evenals voorgaande jaren is er voor de jongste jeugd een route uitgestippeld van 3,5 en voor de oudere jeugd een van 7 kilometer. Op een meter meer of minder wordt niet gekeken.

Dit jaar vindt de tocht der tochten een paar weken later plaats dan normaal het geval is (van 5 tot en met 8 juni), maar door de schoolvakanties en het jeugdsportkamp van de Bataven, was er niet zoveel ruimte meer in het overvolle kinderprogramma deze weken. Een aantal kinderen zal na het jeugdsportkamp nog wel vermoeid zijn, voor de stoute wandelschoenen weer aan kunnen trekken.

Het programmaboekje is weer uit en deze is mogelijk gemaakt door vele plaatselijke sponsoren. Door hun bijdrage aan het boekje hebben we ook voor deze editie het inschrijfgeld op het lage bedrag van 2,50 euro kunnen houden. En hiervoor krijgen de kinderen natuurlijk de medaille bij de grootse intocht op de vrijdagavond. Maar elke avond ontvangen ze ook een verkoelend drankje en een snack of stukje fruit. Zoals al jaren worden deze hapjes gezamenlijk verzorgd door Albert Heijn Gendt en door de Coöp in Gendt. Ook Wijs IJs verzorgt dit jaar weer een lekker ijsbolletje en natuurlijk glijden de gehaktballetjes van Slagerij Buurman in vele monden naar binnen. De geluidsinstallatie op het sportpark wordt al jaren ter beschikking gesteld door Euronics Eltink uit Bemmel.

Voor de muzikale omlijsting verzorgt dweilband 'Fanfare word je Zeeziek' op woensdagavond een optreden op het grasveld bij het oude Gemeentehuis en speelt 'Orkest Eigengereid' dit jaar voor het eerst op het pleintje bij Sint-Josef.

Op de avond van de intocht zullen de deelnemers weer een prachtige roos uitgereikt krijgen van Bloemsierkunst de Gent en gaan de kinderen onder de muzikale begeleiding van harmonie Sint-Caecillia en de jeugdband van Sint-Sebastianus de laatste meters door de dorpskern van Gendt wandelen.