Afbeelding
Foto:

Guijt laat motoren draaien voor JO15-1

BEMMEL - In het hemelvaartsweekend zijn de jongens van Sportclub Bemmel JO15-1 naar het mooie Sauerland afgereisd om aan een sterk internationaal voetbaltoernooi deel te nemen.

Om in het mooie Allendorf te geraken werden er twee busjes gehuurd bij Henri van Haarlem in Andelst, waarbij de diesel gesponsord werd door Guijt makelaardij en verzekeringen uit Gendt. Na aankomst in kasteel Hessenstein, het onderkomen voor dit weekend, werd het sportpark bezocht en de officiƫle opening van het toernooi bijgewoond, waarbij de meeste aandacht uitging naar de Bratwurstkar! Na een gezellige avond, op en rond het prachtig gelegen kasteel, stond op vrijdag de eerste toernooidag gepland.

Vele supporters uit Bemmel hadden de weg naar het prachtig gelegen sportpark gevonden en de mannen van de JO15-1 starten uiterst gemotiveerd aan het toernooi! De eerste wedstrijd werd ruim gewonnen tegen Hohestein (D) met liefst 6-0 en ook de tweede wedstrijd tegen Wellingholzhausen (D) werd een prooi voor de mannen uit Bemmel, 3-0!

De derde wedstrijd in de poule werd gespeeld tegen de thuisclub Ederbergland (D), een semiprofessionele club met een dito uitstraling. Hoewel onze mannen 25 minuten domineerden en vele kansen creƫerden, was het toch Ederbergland dat met de overwinning aan de haal ging, door een benutte vrije trap in de laatste minuut, 0-1. Tenslotte was Gemert de laatste tegenstander van deze prachtige voetbaldag en ook deze tegenstander werd met duidelijke cijfers verslagen, 2-0!

Terug op ons kasteel hadden de mannen een middagje vrij om de prachtige omgeving te verkennen en tegen de avond was er een heerlijke bbq verzorgd door de plaatselijke gastheer. Tenslotte was er in het donker een spannende speurtocht uitgezet om de 'teamgeest' nog hechter te maken.

Zaterdag startte de tweede speeldag met een overwinning van 2-0 op De Bilt (NL) en de Deense tegenstander, Bsn Sonderborg, werd met dezelfde cijfers verslagen. Tenslotte volgde een 0-0 in de laatste wedstrijd tegen Zelios (NL), waardoor een eerste plek in deze semifinalepoule werd bereikt en uiteindelijk een vijfde plek in de totale eindstand met twintig teams.

Na een gezellige terugreis arriveerden de twintig teamleden rond 22.30 uur in Bemmel, waar samen met de wachtende ouders werd teruggekeken op een uitermate geslaagd teamweekend!