Vissen 65-plus gemeente Lingewaard

LINGEWAARD - Op zaterdag 7 juli is voor de 47ste keer seniorenvissen in de gemeente Lingewaard georganiseerd.

Op die dag zullen de visser weer gaan strijden voor koning of koningin of grootste en kleinste vis. Zin om mee te gaan vissen die dag? Schroom niet en geef je voor 30 juni op bij Jan Derksen, Kennedystraat (06 12630215) of bij Wim Kersen, Langestraat 47/a (026 3255453 of 06 81857516). De kosten voor deze middag /avond zijn vier euro als je wilt meevissen. Helpers hoeven niets te betalen en zijn welkom!

Loop je een straatje mee in Angeren?!

ANGEREN - De impact van een spijsverteringsziekte op het dagelijks leven is groot. Door het hele land gaan daarom ruim 14.000 collectanten van maandag 18 tot en met zaterdag 23 juni de straat op om geld op te halen voor patiënten met een maag-, darm- of leveraandoening.

In Angeren is de Maag Lever Darm Stichting nog op zoek naar collectanten. Loop je ook een straatje mee voor de tweemiljoen buikpatiënten?


De Maag Lever Darm Stichting faciliteert onderzoek en geeft voorlichting. Spijsverteringsziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), Colitis Ulcerosa, de ziekte van Crohn en Coeliakie hebben veel impact op het dagelijks leven van patiënten door alle beperkingen die deze aandoeningen met zich mee brengen. Denk daarbij aan vermoeidheid, pijn door opvlammingen of onbegrip in de omgeving. Daarnaast krijgen jaarlijks duizenden mensen een diagnose van kanker in één van de spijsverteringsorganen. Alleen darmkanker eist al veertien levens per dag.

Aanmelden
Help je mee om in Angeren een geweldig bedrag op te halen? Meld je dan aan als collectant via www.mlds.nl/collecte. Je kunt ook contact opnemen met Karen, via e-mailadres KPLWinne@hotmail.com, lokale organisator voor de Maag Lever Darm Stichting in Angeren.