Afbeelding
Foto:

Jubileum De Leemkuulers

BEMMEL - Op 25 juni 2018 bestaat Egerlander kapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2013. Het was een druk jaar, met veertien optredens in twaalf maanden hebben we flink wat muziek gemaakt. Financieel is het ook een spannend jaar geweest, hoe kan de club zich staande houden met de vele malen lagere subsidie van de gemeente? Dit bleek achteraf een kwestie te zijn van veel goed betaalde optredens binnen te halen. Ook hebben we de tering naar de nering moeten zetten, hetgeen goed is gelukt. In december hebben we op verschillende kerstmarkten in Amerongen, Lochem en Ede onze muziek laten horen, hier horen uiteraard ook kerstliederen bij (dit is niet onze favoriete muziek, maar het hoort wel op een kerstmarkt). Dit jaar hebben we afscheid genomen van Ton als secretaris. Achttien jaar lang heeft hij deze functie, naar volle tevredenheid van de leden, vervuld. Ton werd onder luid applaus en met een kistje bier bedankt voor zijn jarenlange inzet.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten vijf euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur; gepland einde 22.30 uur. Kosten 7,50 euro Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).