Lente in Doornenburg (foto: Schutterij GVA)
Lente in Doornenburg (foto: Schutterij GVA)

Pinksterweekend was

geweldig in Doornenburg

DOORNENBURG - Tijdens het pinksterweekend zijn er in Doornenburg diverse activiteiten georganiseerd. Op zaterdag was er een pinksterfeest in het schuttersgebouw, georganiseerd door schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Op tweede pinksterdag was er ‘Lente in Doornenburg’, De organisatie van dit evenement was in handen van Ontmoetingscentrum Doornenburg, Sportdorp Doornenburg, Schutterij Gijsbrecht van Aemstel, Kinderdorp Stikido en Slagwerkgroep Sint-Caecilia.

Zaterdagavond werd het pinksterweekend afgetrapt in het schuttersgebouw met de opzwepende muziek van de band Millstreet. Het was entertainment van de bovenste plank. Een afgeladen zaal, met voornamelijk jongeren, genoot volop van de enthousiaste performance van de band.

Op tweede pinksterdag was het de beurt aan het evenement ‘Lente in Doornenburg’. Het was al snel gezellig druk op het Doornenburgse dorpsplein, waar men kon genieten op gezellige terrasjes met een muzikale omlijsting. Er was onder andere een braderie en voor de kinderen een clown en een groot springkussen. Vele teams hadden zich ingeschreven voor het beachvolleybaltoernooi. Met de zon hoog aan de hemel, waren de condities perfect voor dit sportieve evenement. Ook werd het jaarlijkse keizer- en jeugdkoningschieten gehouden door de schutterij. Oud-koningen streden om de eer van keizer en de jeugdleden streden om de eer van jeugdkoning. De nieuwe keizer is Ben Balk en Guus Kramer heeft de titel jeugdkoning geprolongeerd.

De eerste edities van het pinksterfeest en ‘Lente in Doornenburg’ zijn zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar. Doornenburg bruist.