Opening buurtspeelplein in Bemmel

BEMMEL - Het is zo ver! Na twee jaar van ontwerpen, overleggen, financiƫn regelen en uitvoeren is het plein aan de Dr. Hoijngstraat / Klappenburgstraat in Bemmel klaar. Het is een plein geworden om te ontmoeten, bewegen, spelen en ontdekken.

Er wordt al veel gebruik van gemaakt: kinderen zijn blij met deze nieuwe speelgelegenheid. Soms komt zelfs het hele gezin er naar toe; ouders zitten aan de picknicktafel, terwijl de kinderen zich vermaken op het plein. Ook jonge gezinnen buiten Bemmel lijken de weg naar deze plek al gevonden te hebben!

De opening van het plein is op woensdag 13 juni om 11.30 uur, op het plein. Iedereen is welkom. (Eerder is gemeld dat de opening op 30 mei zou zijn; deze datum moest verzet, vandaar deze nieuwe datum van 13 juni.) "Bent u nieuwsgierig naar het plein? En bent u benieuwd welke naam deze nieuwe speelplek heeft gekregen? U kunt het allemaal zien en horen op 13 juni."

Het buurtspeelplein is mogelijk gemaakt dankzij de bijdragen van schoonmaakbedrijf Aalbers, ANWB, Stichting Bemmel-Haalderen, Jantje Beton, Provincie Gelderland, Stichting Voorschools en Primair Onderwijs De Linge, Gemeente Lingewaard, Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind (NSGK), Rabobankfonds, Vlinderfonds / Stichting Providentia Fonds Huessen en Waard Wonen.

Het plein is gerealiseerd dankzij de samenwerking tussen Jenaplan IKC Donatushof (met basisschool, peuterspeelzaal, kinderopvang en BSO), eetwinkel Polly en buurtbewoners.