(Afbeelding: Els Matthijssen)
(Afbeelding: Els Matthijssen) Foto:

Gezocht: Saxofonisten voor Saxperiment Stroomopwaarts!

Stroomopwaarts! tijdens het 3 Oever Festival

REGIO - Van 14 -16 september wordt in de Gelderse Poort het 3 Oever Festival 2018 gehouden. Het vindt plaats rond de Kop van Pannerden op en rond de drie oevers van Gendt, Pannerden/Lobith en Millingen/Kekerdom.

Speciaal voor deze gelegenheid schrijft de Nijmeegse componist Jos Engelhard een symfonisch stuk, geïnspireerd op de rivier, voor minimaal 12, maximaal 72 saxofoons. Dit stuk duurt circa 20 minuten en wordt tijdens het festival een aantal keren uitgevoerd. "We zoeken saxofonisten! Speel je saxofoon en vind je het leuk om hieraan mee te werken? Sluit je dan aan bij dit tijdelijke saxofoonensemble. Alle saxofoons zijn welkom (en nodig) van tubax tot en met sopranino! Voorwaarde is dat je muziek leest en een redelijk niveau hebt. Er zijn makkelijkere en moeilijkere partijen, dus amateurs en professionals zijn welkom. Om deel te nemen vul je het formulier in op de website www.3oeverfestival.nl."

Dit unieke stuk in deze unieke bezetting wordt tijdens het festival een aantal keer uitgevoerd. "Je krijgt van ons een bevestiging van je inschrijving en natuurlijk houden we je op de hoogte van alles wat met het Saxperiment te maken heeft. Dus wil jij ook eeuwig roem en contact met saxgenoten, deel zijn van het 3 Oever Festival 2018 en gratis toegang tot de Jazz boot. Blaas mee! Stoomopwaarts! Voor meer info bezoek www.3oeverfestival.nl of bel met 06 54344499 (Stefan)."