Elst Op Stelten:

Zonovergoten feestje in centrum van Elst

ELST – Onder bijna ideale weersomstandigheden werd afgelopen tweede pinksterdag Elst Op Stelten gehouden. Opnieuw vonden, naar schatting van de organiserende commissie Elst Op Stelten van het Centrum Management Elst, ongeveer 40.000 bezoekers de weg naar het zonovergoten centrum van Elst.

Nog voor de marktkooplieden en de Elster ondernemers hun waren goed en wel uitgestald hadden, kwam de publiekstoeloop al op gang. Het hoogtepunt van de publieke drukte lag tussen 12.00 en 15.00 uur. Daarna werd het, waarschijnlijk mede door de hoge temperatuur, bij de marktkramen wat rustiger. Op de twee centrale pleinen (Plein en het Werenfriedplein) en bij horecagelegenheden aan het begin van de markt bleef het echter gezellig druk. En dat was uiteraard ook mede een verdienste van de dj's die op de drie podia bij Snelders Sport, Restaurant L'Italiano en op de hoek van de Smidsstraat/Willemsstraat eveneens voor veel vertier zorgden.

Het jubilerende PWA trok, met steun van Bats Mar Deur, het muziekkorps van de Freiwillige Feuerwehr uit Tann Rhön en de Big Band Bemmel, hun feestje van eerste pinksterdag moeiteloos door naar tweede pinksterdag tijdens de Deutsche Mittag op Plein. Op het Werenfriedplein stuwde de Whateverband de stemming tot grote hoogte tijdens de speciaalbieren middag van café Bij Tante en Mitra Elst. Ook de demonstratie van Hobma Modelbouw en GV Elistha trokken veel kijkers terwijl de kinderboerderij, de springkussens, de draaimolen, de miniscooters, de klimrots en de bungeetrampoline steevast volbezet waren.

De Commissie Elst op Stelten van het CME kan terugkijken op een geslaagde dag en gaat zich binnenkort voorbereiden op de 2019 editie. Volgend jaar wordt de naam Elst Op Stelten namelijk voor de twintigste keer gebruikt voor het feestje op tweede pinksterdag.