Afbeelding
Foto:

Bemmelse Dweildag bijna weer van start

BEMMEL - Op zondag 10 juni schallen de trompetklanken weer door het dorp: om 11.00 uur die dag gaat de Bemmelse Dweildag opnieuw van start. Voor de 32e editie komen zestig dweilorkesten uit binnen- en buitenland naar Bemmel. Tussen 11.00 en 18.00 uur kan het publiek genieten van verrassende optredens, lekkere meezingers, indrukwekkende solo's en hopelijk een lekker zonnetje.

Open Nederlands Kampioenschap Dweilorkesten. De 66 dweilorkesten doen mee in twee klasses: de leutklasse en de wedstrijdklasse. In de wedstrijdklasse wordt gestreden om het felbegeerde Nederlands Kampioenschap voor dweilorkesten. De orkesten uit de wedstrijdklasse spelen gedurende de dag vier keer een kwartier voor het aanwezige publiek en de jury. Deze jury, bestaande uit professionele juryleden uit het hele land, beoordelen de dweilorkesten op twee criteria: muzikaliteit en show.


Het orkest dat de meeste punten behaalt door beide elementen te combineren mag zich de nieuwe Open Nederlands kampioen Dweilorkesten noemen. Naast de eeuwige eer strijden de orkesten in de Wedstrijdklasse ook om de prijzenpot, die dit jaar 1500 euro én een optreden op de Zwarte Cross bevat.

Kinderplein en foodtrucks

Naast dweilmuziek is er nog veel meer te beleven: op het Kinderplein kunnen de kleine dweilfans geschminkt worden, spelletjes spelen en zelf een muziekinstrument maken. Verder is er opnieuw een foodtruckstraat, waar alle hongerige magen gevuld kunnen worden.

Meer informatie over de Bemmelse Dweildag en het hele programma staan op www.dweildag.nl.