Wordt RKHVV 'Vereniging van het Jaar'?

LINGEWAARD - Dit jaar vindt voor het eerst de verkiezing ‘Vereniging van het Jaar’ plaats. De verkiezing is een initiatief van de Rabobank met haar partners in sport en cultuur: NOC*NSF, LKCA en Kunstbende met als doel de kracht van sport- en cultuurverenigingen bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

In 71% van alle Nederlandse gemeenten deden verenigingen mee aan de verkiezing. RKHVV is winnaar in de gemeente Lingewaard op basis van het meeste aantal stemmen en de hoogste gemiddelde waardering. "Hier zijn wij als RKHVV natuurlijk ook erg trots op. Naast voetbal houden we ons ook maatschappelijk bezig onder andere met een open eetcafé, sporten met mensen die een verstandelijke beperking hebben en een anti rookbeleid. Het volledige ingezonden verhaal van RKHVV en van de andere winnende verenigingen is terug te lezen op www.verenigingvanhetjaar.nl."

Woningcorporaties onderzoeken vergaande samenwerking

LINGEWAARD - De woningcorporaties Waardwonen en Woonstichting Gendt hebben op 9 mei hun huurderorganisaties uitgenodigd voor een gezamenlijk overleg. Het onderwerp van gesprek was de start van een onderzoek naar de voor- en nadelen van een eventuele fusie.

De bestuurders van de corporaties hebben de huurdersorganisaties geïnformeerd dat dit onderzoek binnenkort begint onder leiding van een externe begeleider. De corporaties hebben nog geen concrete plannen betreffende een eventuele fusie. De bijeenkomst was georganiseerd om het onderzoek af te stemmen en de huurdersorganisaties te informeren. In juni 2018 vindt een vervolggesprek plaats met de huurdersorganisaties.

Voor vragen over het onderzoek kan men contact opnemen met de contactpersonen van de corporaties/huurdersorganisaties. Bij Woonstichting Gendt en de Huurdersvereniging Gendt is dit Emy Lakerveld, bereikbaar via 0481 424 383 of e.lakerveld@woonstichtinggendt.nl. Petra van der Graaf is de contactpersoon van Waardwonen, Bewonersraad Lingewaard en Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn en bereikbaar op 026 3263050 of communicatie@waardwonen.nl.