Afbeelding
Foto:

Jubileumjaar De Leemkuulers

25 juni 2018 bestaat Egerländerkapel De Leemkuulers uit Bemmel 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie leest u hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2014. De laatst jaren houden wij tijdens ons jaarconcert een verloting, De prijzen worden door de winkeliers van Bemmel gratis ter beschikking gesteld. Om deze mensen te bedanken hebben we het volgend bedacht. Op de vierdaagsezondag organiseren we een kapellenfestival. Dit trekt veel publiek naar Bemmel. Het festival zal plaats vinden op het marktplein van Bemmel. We schrijven de winkelierscommissie aan en leggen dit plan aan hen voor.

De bedoeling is: wij maken reclame en organiseren dit festival, de winkeliers kunnen die middag hun winkels openen en trekken dus ook klanten. Afijn, via de voorzitter worden we naar de filiaalbeheerder gestuurd en die stuurt ons weer door naar de secretaris, maar helaas geen bericht ontvangen van "wij zien dit ook zitten".

In dit jaar mochten alleen de supers op zondag open zijn. Veel winkeliers zagen het niet zitten om op zondag open te zijn. Een ja of een nee hebben we nooit gekregen. Dan organiseren we het toch alleen!

De supermarkten hebben ons wel in goederen gesponsord. Deze eerste Internationale Kapellen Festival Bemmel (IKFB) overtrof al onze verwachtingen, het werd een enorm succes. In de voorbereiding op- en tijdens deze dag werd het nogmaals duidelijk dat onze club alles voor elkaar krijgt als we er allemaal onze schouders onder zetten. (Dit jaar is dus het eerste lustrum van IKFB)

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--Vierdaagse zondag 15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur, gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur kosten 7,50 euro Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgdf door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis is www.stophersentumoren.nl, Vlinderfonds).