Puzzelen tijdens scootmobieltocht (foto: N. Pinta)
Puzzelen tijdens scootmobieltocht (foto: N. Pinta) Foto: N. Pinta

Scootmobieltocht Zonnebloem Gendt

GENDT - Elk jaar in de maand mei organiseert de Zonnebloem Gendt een scootmobieltocht. Zo ook dit jaar verzamelden negen scootmobielers zich op het Julianaplein in Gendt. De weergoden waren ons weer goedgezind, want de zon stond hoog aan de hemel.

"Als verrassing gingen we allereerst bij Grandcafé nr. 19 een kop koffie met heerlijke kwarktaart nuttigen. Daar volgende de groepsindeling en welke tocht we gingen rijden.

De gasten werden verdeeld in drie groepjes. Om de vijf minuten vertrok en een groep samen met een paar vrijwilligers voor een foto puzzeltocht door ons mooie Gendt. De gasten werden uitgedaagd met foto’s van beelden, maar ook close-up foto’s van een voordeur of huisnummer en natuurlijk stonden er ook vragen bij die moesten worden beantwoord, zoals in de Woerdsestraat op een kruising, noem vijf soorten bomen of in de Nijmeegsestraat, wie is de ontwerper van de waterpartij of zoals in de Dorpstraat, noem de tien geboden van het gilde. Zo krijgen wij onze gasten ook aan de praat, want het mooie is; zij weten zoveel over de geschiedenis van Gendt, daar kunnen wij ook heel veel van leren. We sloten de middag af met lekkere pannenkoeken bij nr. 19!!!

Mocht u nou ook wel eens mee willen met de Zonnebloem Gendt, dan kunt u altijd contact op nemen. U dient wel fysiek beperkt en zelfstandig wonend te zijn om mee te mogen, maar u hoeft geen lid/donateur te zijn.

Daarnaast gaan onze vrijwilligers 12 juni nogmaals langs de deuren om onze loten te verkopen, tachtig cent van het lot gaat naar onze afdeling, zodat we nog meer leuke activiteiten kunnen ontplooien."

Vergadering Eigen Geërfden van Gendt

GENDT - Ter voldoening van formele eisen zal het huidige reglement van de Eigen Geërfden van Gendt worden omgezet in officiële statuten.

Het bestuur roept de Geërfden op aanwezig te zijn op maandag 11 juni om 20.30 uur in boerderijwinkel De Geer aan de Fierensestraat 5 in Gendt. Men is een Geërfde wanneer men een agrarisch bedrijf exploiteert in Gendt.