werk van Niekje van Lommel
werk van Niekje van Lommel Foto:

Open tuinweekend en expositie op Poelwijk

GENDT - De 600 jaar oude buitenplaats Poelwijk heeft de afgelopen 36 jaar een metamorfose ondergaan. Waar vroeger alleen weilanden rondom een oude slotgracht was is nu een groene oase ontstaan vanuit de permacultuur gedachte.

Er zijn op de rivierklei vele heggen en heesters, bijzondere fruitbomen, en verschillende soorten bomen geplant. De sfeervolle oprijlaan met aan weerszijden notenbomen komen uit bij het 19e eeuwse huis waar een monumentale rode beuk met een omtrek van 5.50 meter staat. Verder zijn er een grote moestuin, een vlindertuin, bos en wei.

Tijdens het Open Tuinweekend zullen er vijftig beelden en schilderijen geëxposeerd worden door de leden van het KWA Arnhem. De KWA is een vereniging van vrijetijdskunstenaars die onder begeleiding van professionele kunstenaars werken aan de ontplooiing van hun creativiteit.

De groene oase met zijn vele intieme en verrassende plekjes van het Landgoed Poelwijk is een prachtig decor voor de schilderijen, beelden en installaties.

De opening door de voorzitter van de KWA Hans ter Beek is op zaterdag 16 juni om 14.00 uur, de tuin is geopend tot 17.00 uur. Op 17 en 23 juni is de tuin open van 10.00 tot 17.00 uur

Landgoed Poelwijk ligt aan Poelwijklaan 5 in Gendt (vlakbij Doornenburg). Meer informatie en foto’s staan op www.vrijetijdskunstenaars.nl en www.landgoedpoelwijk.nl.