Afbeelding
Foto:

Footgolftoernooi 'Helden voor Helden' succes

BEMMEL - Afgelopen zaterdag waren de velden van Sportclub Bemmel omgetoverd tot een parcours van negen uitdagende holes. Er vond namelijk een footgoltoenooi plaats om geld op te halen voor het Heldenvoetbal (gehandicaptenvoetbal).

Footgolf is een combinatie van voetbal en golf. Het doel hiervan is om met zo min mogelijk schoten de bal in de hole te krijgen. De holes waren ingericht naar de ‘sponsorheld’ van de hole. De ballen werden onder andere geschoten in een badkuip, container of in de achterbak van een gloednieuwe BMW.

Na het footgolftoernooi was er een voetbalwedstrijd van de Helden tegen Helden, die groots was opgezet. De Helden werden één voor één opgeroepen en liepen het veld op via een rode loper, terwijl het publiek hen aan het aanmoedigen was. Na afloop van de wedstrijd was er nog een prijsuitreiking, een veiling en als feestelijke afsluiting een barbecue. Natuurlijk bleven veel mensen hangen om gezellig een drankje te drinken onder het genot van de muziek.

De opbrengst van het toernooi gaat naar het Heldenvoetbal van de club. Deze opbrengst kunnen zij gebruiken voor uitbreiding van het Heldenvoetbal, denk hierbij aan geld wat zij kunnen gebruiken voor activiteiten, faciliteiten en voorzieningen. De definitieve opbrengst zal binnenkort via de Facebookpagina en website van SC Bemmel bekend gemaakt worden.

De organisatie is alle sponsoren, vrijwilligers, bezoekers en natuurlijk de Helden dankbaar voor de onvergetelijke dag!