Avondvierdaagse prima verlopen

HUISSEN - Op dinsdag 5 juni ging de 39e avondvierdaagse van start met bijna 1500 deelnemers. De route ging over de Loovelden en vlak na de start trakteerde A.H. Huissen de wandelaars op een gezonde lekkernij en bijna aan het eind van de tocht reikte de Rabo Bank hippe zonnebrillen uit, wat gezien het weer goed van pas kwam.

De tweede dag ging de bonte stoet door het centrum en Slingebos. De Lopers kregen een flesje water aangeboden door de SNS bank en dat smaakt heerlijk met dit weer. Bij Engelen de bakker kreeg iedereen

een lekker broodje en ja in Het Slingebos kreeg iedereen een krentenbol aangeboden door de Zonnekinderen. Het Torkest zorgde voor een vrolijke noot.

De derde dag zag het weer er dreigend uit daarom nam de organisatie de beslissing om de 10 km te laten vervallen en iedereen 5 km te laten lopen over De Zilverkamp en De Rietkamp. Iedereen was op tijd binnen.

De laatste dag zag het er 's morgens slecht uit, het regende behoorlijk. Ze voorspelden ook onweer (maar dat kwam gelukkig niet). Aan het eind van de middag werd het beter en kwam de zon er doorheen Er kon om 18.00 uur gestart worden: een groot lint van wandelaars trok richting 't Zand op het Wittewievenpad zorgde Volharding voor een vrolijke noot. Op de route speelden de Rienblaozers en de Scoutingband Huissen-stad. Wat de wandelaars mooi vonden was, dat de trommelaars van de Gilden hen naar de finish brachten waar elke wandelaar een medaille of speldje in ontvangst mocht nemen. Een duim omhoog voor alle muzikanten voor deze avond.

De wandelvereniging is alle vrijwilligers dankbaar voor hun hulp. Ook de oudercommissies van de scholen hebben hun steentje bijgedragen. En de Jumbo, waar men drie middagen in het winkelcentrum de Zilverkamp mocht voorinschrijven.