Afbeelding
Foto:

Bizarre wapens

bij Fort Pannerden

DOORNENBURG - Fort Pannerden beschikt sinds kort over een prachtig, gemonteerde expositie-railing. Het is een enorme aanwinst voor het fort. Verschillende exposities worden tentoongesteld aan het westelijk binnenplein naast het bezoekerscentrum. De exposities zijn gratis te bezichtigen. De primeur gaat naar de expositie ´Bizarre wapens´!

Wat hebben een honkbal, een schep en een duif met elkaar gemeen? In een bepaalde periode in de geschiedenis van de mens, zijn ze allen ingezet om te dienen als dodelijk wapen. De mens is door de eeuwen heen, in weinig zaken zo goed geweest als in manieren vinden om elkaar te doden. Echter niet elke uitvinding bleek effectief in het behalen van dit doel. Erger nog, sommige zijn juist zo bekend omdat ze eerder gevaarlijk waren voor de gebruiker dan voor het beoogde doelwit.
Wapens die elke verbeelding tarten. Ronduit bizarre wapens. Een scala van dit soort wapens zijn nu te zien te Fort Pannerden. Laat u zelf verbijsteren en verbazen door de expositie 'Bizarre Wapens'. Gratis! Nog te zien tot 1 juli. Meer informatie over het fort en routebeschrijving staat op fortpannerden.eu.